vineri, 16 septembrie 2011

Vlad Plahotniuc: Promovarea infractorilor şi a PR-ului negru în cadrul audierilor parlamentare e inacceptabilă



Astăzi la Parlament a ieşit în evidenţă că Sergiu Mocanu şi fraţii Ţopa îndeplinesc o comandă politică prin campania murdară împotriva mea. Doar aşa se explica faptul că PLDM-stul Veaceslav Ioniţă a plasat un pretins „memoriu al fraţilor Ţopa” – o mostră de PR murdar, demnă de presa de bulevard la audierile situaţiei din sistemul financiar-bancar. De altfel, ea a fost inclusă neregulamentar în setul de documente, fără a fi înregistrată oficial la Parlament. 

Personal, consider că e bine să se vadă cine promovează atacurile politice murdare, dar regret că o serie de parteneri externi ai Republicii Moldova au fost trataţi cu lipsă de respect, fiind indicaţi şi ei ca destinatari ai acestei ficţiuni. De aceea, le voi expedia o scrisoare cu precizările de rigoare şi îmi exprim disponibilitatea pentru o întâlnire cu diplomaţii, ca să clarific poziţia mea faţă de periculosul precedent creat.


Utilizarea fraţilor Ţopa ca şi arme împotriva concurenţilor politici este uşor de realizat, pentru că aceştia sunt şantajabili, vulnerabili şi caută protecţie politică. Există informaţii despre o serie de anchete, care vizează personajele în cauză pe subiecte extrem de grave: trafic ilicit de arme cu implicarea companiei „Aerocom”, inclusiv, în renumitul „caz Victor But”, investigat de CIA; sechestrare de persoane şi ameninţări cu moartea; cazuri aflate în atenţia agenţiilor ONU; fraude financiare în proporţii deosebit de mari etc. Orice insinuări din partea unor oameni cu asemenea reputaţie impun o tratare exigentă, dar presupun că dl Ioniţă a avut ordin să le promoveze.

Cu referire la conţinutul „memoriului”, constat că el repetă insinuările vechi sonorizate de Mocanu, pentru care l-am acţionat în judecată şi am avut pe 16 august 2011 câştig de cauză în prima instanţă. Dar important este altceva - denigratorii s-au eschivat de la prezentarea probelor, ceea ce dovedeşte că au rolul şi interesul exclusiv de instrumente într-un joc politic fără a se preocupa în mod real de stabilitatea sistemului bancar din Moldova. 

13 septembrie 2011 
Vlad PLAHOTNIUC, prim-vicepreşedinte al Parlamentului, vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova

Un comentariu:

milkanirak spunea...

Родной мой.Самый любимый