Controverse mediatice


Controverse mediatice

Vladimir Plahotniuc a îndeplinit funcția de președinte al „Victoriabank”, una dintre cele mai importante bănci din Republica Moldova până în ianuarie 2011[12][58]. Averea lui Plahotniuc era cotată la 300 de milioane de dolari în topul averilor publicat de revista ucraineană de business „Delo", în august 2010[12]. Banii i-au venit atât de la „Victoriabank", cât și de la compania „Petrom Moldova", unde figurează ca vicepreședinte al Consiliului de Administrație[12].
Deși nu apare în actele firmelor, presa de la Chișinău a vehiculat de mai multe ori că Plahotniuc ar deține cel mai luxos hotel din Moldova, „Nobil"[12]. Tot despre el s-a mai scris că are Hotelul „Codru" din Chișinău, Compania de Asigurări „Asito", clubul de noapte „Drive", posturile TV Prime și 2 Plus și radioul Prime FM din Moldova[12].
Mass-media de la Chișinău, a speculat pe marginea afirmațiilor controversatului om de afaceri Sergiu Mocanu, după cum singur se caracterizează[59][60][61][62], fostul consilier cu „misiuni speciale" al ex-președintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin și l-a numit drept „cardinalul din umbră" al familiei fostului președinte comunist[63]. Această etichetă i-a fost pusă datorită unor relații de afaceri pe care Plahotniuc le-ar fi avut cu familia fostului președinte comunist, Vladimir Voronin[63]. Tot mass-media a susținut că Plahotniuc ar fi finanțat, pe rând, Partidul Comuniștilor, până în 2009, și Partidul Democrat, din 2010[63].
La începutul lui 2011, la scurt timp după alegerea sa în Parlament, ziarul Adevărul a descoperit că Plahotniuc deține și cetățenie română, fiind înregistrat sub numele de Vlad Ulinici.[64] El a explicat că a făcut aceasta pentru a-și proteja copiii, dorind să evite ca ei să fie discriminați pe perioada studiilor din România.[65] El a anunțat ulterior că a cerut ca și în actele românești numele său să devină tot Plahotniuc.[3]

Un comentariu:

margarita spunea...

buna ziua,oameni buni e un idiot care sa construit palate furind banii poporului,si cind ajunge lumea le refuza la cea mai grava situatie .....tot ce face este doar fatarnicie...asa ca nu trageti speranta ...eu personal am apelat cind eram grav bolnava si cu copil in drum si el a raspuns ca se ocupa de cazuri serioase !!!!!! care???/ care sa le arate oamenilor ca el face si atit...a ajutat citiva copii si atunci cu camere si televiziune ca sasi ridice retingul....Plohotniuc esti un .....