Diplomație parlamentară


Diplomație parlamentară

În calitate de prim-vicepreședinte al Parlamentului Republcii Moldova, Vladimir Plahotniuc a avut mai multe vizite de lucru în străinătate. Astfel, în data de 2 martie 2011 a efectuat o vizită la Strasbourg împreună cu președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu[19].
. În perioada 22-24 mai 2011 prim-vicepreședintele Parlamentului a vizitat al Republica Lituania[20].
Între 13 și 15 iunie 2011 Vladimir Plahotniuc a participat la cea de-a noua Conferință a Președinților Parlamentelor statelor membre ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est[21]. Pe 28 iunie 2011 în cadrul unei delegații oficiale Vladimir Plahotniuc a vizitat Republica Federală Germania. În cadrul programului, Plahotniuc a avut întrevederi cu omologul său german, Wolfgang Thierse, vice-președintele Bundestag-ului; Gernot Erler, vice-președintele Fracțiunii Parlamentare a Partidului Social- Democrat în Budestag; Rainer Lindner, directorul executiv al comitetului pentru Europa de Est a Economiei Germane; Manfred Grund, membru al Partidului Creștin-Democrat și Președintele Forumului germano-moldav, Rainer Steenblock, vice-președintele Forumului germano-moldav și dl Nikolaus Graf Lambsdorff, fost ambasador al RFG la Chișinău[22]. În data de 26 iulie 2011 Plahotniuc a efectuat o vizită oficială la Camera Reprezentanților Republicii Cipru[23]. În perioada 19-20 septembrie 2011 acesta a efectuat o vizită la la Camera Deputaților Republicii Cehe[24].
În data de 4 februarie 2011 prim-vicepreședintele Parlamentului a avut o întrevedere cu delegația Guvernului Republicii Cehe [25]. În data de 3 martie 2011 Vladimir Plahotniuc a avut o întâlnire cu lidrul Partidului Social Democrat din România (PSD), Victor Ponta și colegii săi de partid - Titus Corlățean, Viorel Hrebenciuc, Cristian Rizea, Tudor Panțâru și europarlamentarul Cătălin Ivan[26] La data de 13 aprilie 2011 Plahotniuc a avut o întrevedere cu ministrul Culturii și Patrimoniului Național al României Kelemen Hunor[27]. În data de 6 mai 2011 Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu Președintele Adunării Parlamentare OSCE Petros Efthymiou [28]. Pe 27 mai 2011 prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Josep Casadevall, Președintele secției a treia a CEDO[29].
Vladimir Plahotniuc face parte din Adunarea Interparlamentară a Țărilor Membre ale C.S.I., Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Grupul de prietenie cu Confederația Elvețiană, Grupul de prietenie cu Republica Elenă și Grupul de prietenie cu Republica Ungară[30].

2 comentarii:

Unknown spunea...

Domnul Vladimer nu știu Cum sa procedez sunt nevinovat ajutatima va rog mult raionul Telenesti îmi inventează dosare penale ilegale ajutatima va rog sa mă lase în pace sami pot creste Fetițele în liniște nu mai am deacum bani sa pot continua va respect mult sunt nevinovat ajutatima va rog Mersi

Unknown spunea...

Îmi cer scuze de SMS scris dar nu știu Cum sa procedez deja