vineri, 19 aprilie 2013

Iniţiativa lui Vlad Plahotniuc, privind sistemul mixt de alegere a deputaţilor, aprobată cu voturile a 63 de deputaţi


Iniţiativa lui Plahotniuc, privind sistemul mixt de alegere a deputaţilor a fost aprobată de Parlament. Proiectul de lege a fost votat în lectură finală de 63 de deputaţi.

Astfel, viitoarele alegerile parlamentare se vor organiza în baza unei circumscripții electorale naţionale care cuprind întreg teritoriul Republicii Moldova şi secţiile de votare de peste hotare, precum şi în baza a 50 de circumscripţii electorale uninominale, scrie unimedia.info.
Circumscripţiile uninominale se vor forma după principiul teritorial-demografic în una sau mai multe localităţi vecine, având la bază un număr similar de alegători în fiecare circumscripție electorală.
Peste hotarele ţării nu vor fi constituite circumscripţii uninominale şi cetăţenii de peste hotarele ţării vor putea vota doar deputaţii de pe listele de partid, mai adaugă sursa.
“Proiectul vine să apropie alegătorii şi candidaţii. Republica Moldova va fi împărţită în 50 de cirmuscripţii. Fiecare deputat va avea aproximativ 50.000 de alegători . Nu înţeleg poziţia deputaţilor comunişti. Ei au fost autorii proiectului privind alegerea directă de către popor a judecătorilor şi a procurorilor. Atunci de ce deputaţii nu pot fi aleşi direct de către popor? Este o provocare”, a menţionat deputatul democrat Andrian Candu, potrivit publika.md.
“Acest proiect este perfect, conform legislaţiei europene pe care am consultat-o. Nu lezează prin nimic drepturile cetăţenilor de a participa la alegeri”, a declarat preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, conform aceleiaşi surse.
Precizăm că în Republica Moldova nu a fost folosit la niciun scrutin sistemul electoral mixt. Doar la alegerile parlamentare din 1990 s-a aplicat sistemul de vot uninominal.

3 comentarii:

Rev. Fr. Kevin Doran spunea...

Aveți nevoie de un împrumut de afaceri pentru a vă extinde afacerea? Aveți credit rău pe care doriți să-l rezolvați? Aplicați acum pentru un împrumut cu noi și obțineți aprobarea instantanee. Oferim un împrumut celor care se află în stres financiar, precum și pentru expansiunea afacerilor. Contactați-ne astăzi și obțineți aprobarea. Oferim tot felul de împrumuturi, cum ar fi împrumuturi personale, împrumuturi de afaceri, împrumut de credit rău, împrumut de acasă și împrumut auto. Contactați-ne oficial la adresa de e-mail de mai jos (consumerloanfirm@gmail.com)

Lilian Nikky spunea...

Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui magică și de dragoste. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM VIAȚI EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.
1 LOVE SPELL
2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
3 FRUCTE DE FEMEI
4 PROMOȚIE SPELL
5 SPELL DE PROTECȚIE
6 SPELL BUSINESS
7 SPELL GOOD JOB
8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.

Josef Lewis spunea...

Zi bună, eu sunt Josef Lewis. Un creditor reputabil, legitim și acreditat. Oferim împrumuturi de orice fel într-un mod foarte rapid și ușor, împrumut personal, împrumut auto, împrumut de acasă, împrumut student, împrumut de afaceri, împrumut Inventor, consolidarea datoriilor. etc

Obțineți aprobarea pentru un împrumut de afaceri sau personal astăzi și obțineți fonduri în aceeași săptămână de aplicare. Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți pentru a susține această afirmație. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; veți obține cea mai ieftină. Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite.

Ne străduim să lăsăm o impresie de durată pozitivă depășind așteptările clienților noștri în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai bună calitate în timp util. Nu este necesar un număr de asigurări sociale și nu este necesară verificarea creditului, 100% garantată. Răspundeți imediat folosind detaliile de mai jos dacă sunteți interesat de un împrumut și nu aveți niciun fel de înșelătorie.

Email: progresiveloan@yahoo.com
Apel / WhatsApp: +16626183756
Site web: https://progresivefunding.wordpress.com