Diplomație parlamentară


Diplomație parlamentară

În calitate de prim-vicepreședinte al Parlamentului Republcii Moldova, Vladimir Plahotniuc a avut mai multe vizite de lucru în străinătate. Astfel, în data de 2 martie 2011 a efectuat o vizită la Strasbourg împreună cu președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu[19].
. În perioada 22-24 mai 2011 prim-vicepreședintele Parlamentului a vizitat al Republica Lituania[20].
Între 13 și 15 iunie 2011 Vladimir Plahotniuc a participat la cea de-a noua Conferință a Președinților Parlamentelor statelor membre ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est[21]. Pe 28 iunie 2011 în cadrul unei delegații oficiale Vladimir Plahotniuc a vizitat Republica Federală Germania. În cadrul programului, Plahotniuc a avut întrevederi cu omologul său german, Wolfgang Thierse, vice-președintele Bundestag-ului; Gernot Erler, vice-președintele Fracțiunii Parlamentare a Partidului Social- Democrat în Budestag; Rainer Lindner, directorul executiv al comitetului pentru Europa de Est a Economiei Germane; Manfred Grund, membru al Partidului Creștin-Democrat și Președintele Forumului germano-moldav, Rainer Steenblock, vice-președintele Forumului germano-moldav și dl Nikolaus Graf Lambsdorff, fost ambasador al RFG la Chișinău[22]. În data de 26 iulie 2011 Plahotniuc a efectuat o vizită oficială la Camera Reprezentanților Republicii Cipru[23]. În perioada 19-20 septembrie 2011 acesta a efectuat o vizită la la Camera Deputaților Republicii Cehe[24].
În data de 4 februarie 2011 prim-vicepreședintele Parlamentului a avut o întrevedere cu delegația Guvernului Republicii Cehe [25]. În data de 3 martie 2011 Vladimir Plahotniuc a avut o întâlnire cu lidrul Partidului Social Democrat din România (PSD), Victor Ponta și colegii săi de partid - Titus Corlățean, Viorel Hrebenciuc, Cristian Rizea, Tudor Panțâru și europarlamentarul Cătălin Ivan[26] La data de 13 aprilie 2011 Plahotniuc a avut o întrevedere cu ministrul Culturii și Patrimoniului Național al României Kelemen Hunor[27]. În data de 6 mai 2011 Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu Președintele Adunării Parlamentare OSCE Petros Efthymiou [28]. Pe 27 mai 2011 prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Josep Casadevall, Președintele secției a treia a CEDO[29].
Vladimir Plahotniuc face parte din Adunarea Interparlamentară a Țărilor Membre ale C.S.I., Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Grupul de prietenie cu Confederația Elvețiană, Grupul de prietenie cu Republica Elenă și Grupul de prietenie cu Republica Ungară[30].

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://pan.md/video/Eventis-kak-chinovniki-otpugivayut-investorov/45096