marți, 20 septembrie 2011

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc, efectuează o vizită de lucru la Camera Deputaţilor Republicii Cehe în perioada 19-20 septembrie 2011

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc, efectuează o vizită de lucru la Camera Deputaţilor Republicii Cehe în perioada 19-20 septembrie 2011. Despre aceasta anunță Serviciul de presă al Parlamentului.

Potrivit sursei, acesta se va întâlni cu un șir de oficiali, printre care și cu Přemysl Sobotka, Prim-vicepreşedintele Senatului Republicii Cehe, Lubomír Zaorálek, Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. 

În cadrul întrevederilor oficialii vor discuta diverse aspecte referitoare la consolidarea dialogului politic moldo-ceh, inclusiv valorificarea potenţialului de cooperare interparlamentară, armonizarea cadrului legislativ naţional la acquis-ul comunitar şi, respectiv, susţinerea Republicii Moldova în procesul de integrare europeană în contextul Summitului Parteneriatului Estic de la Varşovia din 29-30 septembrie 2011.

Dimensiunea economică este un alt subiect care figurează pe agenda discuţiilor. Oficialii vor discuta oportunităţile de lansare a proiectelor comune în domeniul construcţiei obiectelor industriale, drumurilor, dezvoltării transportului feroviar, aspecte ale securităţii energetice şi ecologice, implementarea tehnologiilor moderne de eficientizare a consumului de energie electrică şi termică, metode de reutilare a centralelor electrice cu termoficare, precum şi valorificarea colaborării în cadrul Forului oamenilor de afaceri moldo-ceh, lansat în februarie 2011.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu: