joi, 9 august 2012

Guvernul dă curs propunerii lui Vlad Plahotniuc

În primăvara acestui an, Prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc a anunțat într-o scrisoare către cetățeni că PDM lucrează la un proiect de lege privind introducerea unui impozit unic în agricultură, care ar urma să aducă beneficii reale în acest domeniu. Guvernul a apreciat ca fiind benefica o astfel de inițiativa si a decis să dezbată propunerea de introducere a taxei unice în agricultură.

Oficialii din Guvern nu au precizat în ce constă concret introducerea acestui impozit unic, singurele informații disponibile la moment fiind cele oferite de Vlad Plahotniuc, în scrisoarea citată anterior: “Agricultorii ne-au semnalat că sunt prea multe impozite și taxe. Pentru a rezolva această problemă, la ora actuală, eu şi colegii din PDM lucrăm la o propunere de introducere a impozitului unic în agricultură, astfel încât în acest domeniu să fie plătit un singur impozit”, scria Prim-vicepreședintele Parlamentului.
Contactat de HotNews.md, deputatul PD Andrian Candu a declarat: “Într-adevăr, acest proiect de lege este în curs de finalizare. De altfel, președintele PD, Marian Lupu s-a întâlnit ceva timp în urmă cu agricultorii și a discutat prevederile acestei inițiative. Este esențial ca acest proiect să reflecte în primul rând dorințele agricultorilor și nu cele ale politicienilor”.

Amintim că agricultorii și-au manifestat, recent, nemulțumirile privind prevederile legislative în domeniul pe care îl reprezintă. Premierul Vlad Filat a anunțat că săptămâna viitoare, în Guvern se va analiza propunerea privind introducerea unui impozit unic în agricultură, aceasta urmând a fi discutată și cu producătorii agricoli.

Hotnews.md


Niciun comentariu: