sâmbătă, 29 decembrie 2012

Donații pentru Centrului Mamei și Copilului primii bani obținuți dintr-un proces mai vechi de calomnie

Patronul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, a oferit o donație în valoare de 40.000 lei pentru Centrul Mamei și Copilului din Chișinău, cu prilejul sărbătorilor de iarnă.
Suma va fi folosită pentru modernizarea condițiilor din Centru, în beneficiul femeilor însărcinate și al copiilor.
Vlad Plahotniuc i-a înmânat donația directorului general al Centrului Mamei și Copilului din Chișinău, Ștefan Gațcan – ca răspuns la solicitările urgente semnalate de către conducerea instituției medicale. “Acesta este cadoul nostru de Crăciun şi de Revelion pentru instituția dumneavoastră și pentru eforturile pe care le faceți pentru a-i îngriji pe copiii bolnavi. Îmi doresc, însă, că acest aport să fie privit de alţi oameni cu posibilităţi ca un semnal, ca un apel la susţinerea sistemului de ocrotire a sănătăţii copiilor din Republica Moldova.
Şi, în primul rând, ceea ce am aflat despre necesităţile Centrului şi ale domeniului în toată ţara – trebuie să devină o preocupare imediată a instituțiilor de resort”, a declarat patronul Edelweiss, în cadrul întâlnirii cu directorul general al Centrului Mamei și Copilului.
Vlad Plahotniuc a explicat că o parte din banii donați astăzi Centrului Mamei și Copilului reprezintă plata despăgubirilor pentru calomnie, pe care le-a câștigat de curând în instanță împotriva lui Ilie Rotaru. “Aşa cum am promis, despăgubirile plătite de calomniatorii mei, atunci când se face dreptate, le voi transforma în acte de binefacere. În primul rând – pentru sănătatea copiilor din Moldova”, a declarat Vlad Plahotniuc.
În cadrul întâlnirii patronului Edelweiss cu Ștefan Gațcan, cei doi au discutat, de asemenea, despre problemele administrative și manageriale pe care le întâmpină instituțiile medicale din Moldova, dar și despre opiniile comunității medicale privind reformarea domeniului public de ocrotire a sănătății.

Sursa: www.timpul.md

Niciun comentariu: