miercuri, 8 septembrie 2010

Cunoscutul om de afaceri Vladimir Plahotniuc a fost la un pas de a deveni noul premier al Moldovei

Cunoscutul businessman Vladimir Plahotniuc a fost la un pas de a deveni noul premier al Moldovei. Aceasta idee este lansata de publicatia de limba rusa „Moldavskie Vedomosti” in numarul sau de vineri, transmite DECA-press. Potrivit sursei citate, candidatura sa a fost examinata la modul serios si doar in ultimul moment presedintele Vladimir Voronin a facut alegerea in favoarea Zinaidei Grecianii.


Ziarul sustine ca Plahotniuc este cel mai apropiat de Vladimir Voronin om de afaceri din Moldova si ca acesta ar fi mai aproape de seful statului chiar decat fiul sau, businessmanul Oleg Voronin.

Publicatia mai afirma ca renuntarea la candidatura lui Vladimir Plahotniuc s-a facut luandu-se in calcul coraportul de forte dintre diferite grupari din cadrul partidului aflat la putere. In opinia autorului, numirea lui Plahotniuc in functia de premier ar fi distrus echilibrul relativ care exista intre aceste grupari si ar fi inclinat balanta in favoarea uneia dintre ele.

Vladimir Plahotniuc este directorul compaiei Petrom-Moldova şi patronul hotelului „Nobil Club”. De numele lui este legat arestul preşedintelui „Victoriabank”, Victor Ţurcanu, acesta din urmă acuzându-l de încercarea de a-l înstrăina de la conducerea băncii. V. Plahotniuc a respins incriminările aduse.

Sursa: UNIMEDIA, cu referinţă la Deca-press

Niciun comentariu: