joi, 14 februarie 2013

Filat nu poate fi premier fără majoritate parlamentară. Îl aşteptăm să-l reconfirmăm în funcţie



Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, declară că Guvernul nu poate exista fără majoritate parlamentară, iar Vlad Filat nu poate fi, de asemenea, premier fără o majoritate în Legislativ.

Acesta a ţinut să menţionezeze, totodată, că nu cere demisia lui Vlad Filat.
"Atunci când se denunţă un acord şi nu mai este majoritate parlamentară, Guvernul nu are susţinere în Legislativ. Respectiv, nu văd nicio relevanţă să fie prim-ministru, fără majoritate parlamentară.
Noi aşteptăm să vedem cu ce se vor finaliza aceste colaborări între PLDM şi PCRM. Mâine poate vom avea o nouă majoritate parlamentară", a spus Vlad Plahotniuc.
Totuşi, prim-vicepreşedintele Legislativului a spus că îl aşteaptă pe Filat în Parlament pentru a-l reconfirma în funcţie.
"Eu am fost votat de întreaga componenţă a AIE şi am fost reconfirmat în funcţie, exact aşa cum Filat a fost votat de Parlament. Îl aşteptăm şi pe el în Parlament să îl reconfirmăm", a adăugat politicianul.
Publika.md aminteşte că, ieri, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că formaţiunea pe care o conduce denunţă Acordul coaliţiei de guvernare, dar le-a cerut colegilor de Alianţă să păstreze majoritatea democratică parlamentară. La rândul său, liderul PD, Marian Lupu, a menţionat că Vlad Filat a desfiinţat Alianţa şi a lăsat ţara fără o majoritate parlamentară.

Niciun comentariu: