sâmbătă, 9 februarie 2013

Partidul Democrat împlineşte 16 ani

Astăzi se împlinesc 16 ani de la constituirea Partidului Democrat din Moldova. Format în 1997, PDM este în prezent una dintre cele mai importante formaţiuni politice.
Acest merit aparţine membrilor devotaţi ai formaţiunii, susţinătorilor din toată Moldova, faptului că PDM apără consecvent şi activ valorile democratice şi drepturile sociale ale cetăţenilor.

Cel de-al 16–lea an de existenţă a formaţiunii este marcat de un amplu proces de modernizare. La Congresul VII din iunie 2012 PDM a avut ambiţia să dea un exemplu de schimbare pentru întreaga clasă politică din Moldova, anunţând scopul său de a deveni cel mai bine organizat partid din Moldova, cu filiale puternice, democraţie internă şi preocupare pentru valorile şi interesele omului de rând în spiritul doctrinei social-democrate.
După acest for impresionant, în decurs de circa jumătate de an, rândurile membrilor Partidului Democrat s-au dublat şi continuă să crească. Partidul este reprezentat în toate raioanele țării, iar, recent, a devenit forţa politică cea mai influentă în Găgăuzia.

Partidul este cel care a determinat crearea Alianţei pentru Integrare Europeană şi joacă un rol decisiv în menţinerea funcţionalităţii actualei coaliţii de guvernare din Republica Moldova. El este, de asemenea, puternic reprezentat în cadrul puterii locale, unul din patru primari din Moldova fiind promovat de Partidul Democrat. Şi în plan internaţional formaţiunea reprezintă destoinic Republica Moldova în familia Socialiştilor Europeni, iar liderul PDM, Marian Lupu a fost ales drept unul dintre vicepreşedinţii Internaţionalei Socialiste, la ultimul Congres al acesteia de la Cape-Town.

PDM este partidul care are ca principală preocupare creşterea economică care să asigure protecţia socială a populaţiei. Obiectivul central al Partidului Democrat este reducerea decalajelor crescânde dintre săraci şi bogați în Republica Moldova, dar şi asigurarea unui climat prietenos pentru investiţiile locale şi străine.

Partidul Democrat optează ferm pentru consolidarea Republicii Moldova ca stat, pentru relaţii la fel de bune cu ţările partenere din Vest şi din Est, şi pentru aderării ţării la Uniunea Europeană.

Niciun comentariu: