sâmbătă, 9 iunie 2012

O noua inițiativă a lui Vlad Plahotniuc - proiectul de lege privind finanțarea partidelor


Prim-vicepreşedintele Parlamentului şi vicepreşedintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, a înaintat o iniţiativă legislativă prin care propune o nouă reglementare a finanţării partidelor politice.
El a declarat într-un interviu pentru Agenţia „INFOTAG” că proiectul de lege e gata şi trebuie deja să fie înregistrat la Cancelaria Parlamentului.
„Au fost atâtea acuzaţii la tema finanţării partidelor, chiar şi la adresa PDM, încât am considerat oportun să lansez această iniţiativă. Scopul ei este de a crea echilibru între partide, iar formaţiunile care dispun de resurse financiare reduse să nu fie defavorizate în competiţia electorală.
Sper că această lege să fie susţinută de colegii de alianţă, dar şi de colegii din opoziţie. Un partid este puternic prin calitatea oamenilor săi, asta e şi principala valoare a PDM, şi nu banii. În ceea ce priveşte acuzaţiile la adresa mea privind finanţarea a nu ştiu ce grupuri politice, nu este vreun domeniu în care cineva să nu să se fi găsit să mă acuze de ceva. Aceste acuzaţii însă sunt lipsite de seriozitate şi probe, iar acuzatorii au dorit să-şi sporească ratingul politic pe seama mea”, a spus Plahotniuc.

Întrebat dacă liderul PDM, Marian Lupu, îşi va pierde poziţia în partid după Congresul democraţilor, Plahotniuc a răspuns că „speculaţiile date sunt un nonsens”.
“Care ar fi sensul să plece Marian Lupu, când ratingul lui este peste ratingul partidului, deci este o locomotivă a PDM? Noi ne propunem să reformăm PDM, nu să-l distrugem. Numai nişte oameni care nu înţeleg nimic în politică ar putea zice că se pregăteşte înlăturarea lui Marian Lupu. Dimpotrivă, modernizarea PDM va întări şi mai mult poziţia lui în partid. Spre deosebire de alte partide, PDM are o conducere colectivă. Acest fapt sperie foarte tare pe oponenţii noştri politici, căci ei înţeleg bine ce performanţe poate atinge un partid cu o conducere colectivă în comparaţie cu performanţele unui partid în care deciziile sunt luate de un singur om”, a punctat el.
Referitor la reforma CCCEC, vicepreşedintele democraţilor şi-a exprimat regretul faţă de posibila demisie a directorului actual al Centrului, Viorel Chetraru.
“Este opţiunea domniei sale, deşi mi-e greu să înţeleg de ce ar face-o tocmai acum, când reforma CCCEC devine realitate. El a condus grupul de lucru care a elaborat strategia de reformare a CCCEC, deci este omul cel mai potrivit să pună în aplicare această strategie. Eu nu cred că va demisiona, este un om căruia îi place să ducă lucrurile până la capăt, e general, nu-şi lasă armata la greu”, a opinat Plahotniuc.
  
Agenţia „INFOTAG”

Niciun comentariu: